Connect with us

Popular World News

Zöld jelzést kapott a debreceni BMW, felrobban az ingatlanpiac

Zöld jelzést kapott a debreceni BMW, felrobban az ingatlanpiac

Tin tức kinh tế

Zöld jelzést kapott a debreceni BMW, felrobban az ingatlanpiac

Megkezdődhetnek a BMW-autógyár debreceni építési munkálatai – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai minszter az erről szóló aláírás után, amivel a beruházási terület a BMW tulajdonába került. A kormány 130 milliárd forinttal járult hozzá a területhez kapcsolódó infrastruktúra kialakításához, továbbá 35 milliárdot pedig a helyi oktatási rendszer fejlesztésére fordítanak azért, hogy szakképzett munkaerő kerülhessen oda – helyben.

A helyi polgármester, Papp László a város történetének legnagyobb fejlesztésének nevezte a BMW-beruházást – tudósít a távirati iroda.
Ingatlanboom
Az ingatlanár-emelkedés a debreceni lakó-és kereskedelmi piacon is érzékelhető lesz, miután megszületett a szerződés a BMW és a város között – írja a Portfólió.hu.
Aki időben lépett, nem kell csalódnia, a cívisváros egy különös rekordot máris magáénak mondhat. A megyei jogú városok között ott találjuk a legdrágábban kínált új lakásokat. Az egyetemhez közeli Egyetem Towerben 1,2 millió forintot kérnek egyetlen négyzetméterért, de az új építésű lakások átlagára is toplistás, 700 ezer forint négyzetméterenként. Összesen 17 projektben 350 lakás hirdetését kezdték meg a közelmúltban.
Az áremelkedés folytatódása a Portfólió szerint nem kérdéses, legfeljebb annak mértéke. Az újonnan induló projekteknél már 27 százalékos áfát kell felszámolni, évi 15-20 százalékkal növekszik a kivitelezés költsége és a munkaerő díja is legalább ennyivel lesz magasabb, ha biztosítani akarják ez eredeti kivitelezési ütemezést. A gyors drágulást önmagában az a tény is elősegíti, hogy végül létrejött a szerződés.
Győr, Kecskemét
Hasonló folyamat Kecskeméten is megfigyelhető volt, miután kiderültek a Mercedes gyár létesítésének részletei. Győrben az Audi már több mint 25 éve van jelen, az ottani áremelkedés legalább 10 éve folyamatos.


Source link

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

More in Tin tức kinh tế

To Top
error: Content is protected !!